top of page
איור של שחלותף חצוצרות נרתיק ורחם
אילוסטרציה קיבוע סקרוספינאלי
אילוסטרציה קיבוע סקרוספינאלי

 IUGA :מקור

גדם נרתיק תקין ללא צניחה

צניחת גדם נרתיקי עם צניחת שלפוחית שתן ורקטום

אילוסטרציה קיבוע סקרוספינאלי

קיבוע כיפת הנרתיק לליגמנט הסקרוספינלי עם תפרים

אילוסטרציה קיבוע סקרוספינאלי

קיבוע כיפת הנרתיק לליגמנט הסקרוספינלי עם רחם

מה צפוי אחרי הניתוח?
לאחר שתתעוררי מהרדמה, בזרועך תהיה צינורית קטנה (עירוי) דרכה יינתנו נוזלים לתוך הוריד ויהיה קתטר שתן בשלפוחית. ייתכן ויושם חבישת לחץ בנרתיק, על מנת להפחית דימום. את חבישת הלחץ ואת הקתטר מוצאים לרוב תוך 3-48 שעות מהניתוח. הפרשות נרתיקיות לבנות / צהובות הינן תקינות 4-6 שבועות לאחר הניתוח. ההפרשות נוצרות בשל תהליך ספיגת התפרים בנרתיק. לאחר שהתפרים נמסים, ההפרשות פוחתות בהדרגה.
אם ההפרשות בעלות ריח רע, יש ליצור קשר. מיד לאחר הניתוח ועד שבוע לאחריו יתכנו הפרשות דמיות. לרוב, מדובר בדימום ישן בצבע חום בכמות קטנה. הפרשות אלה נוצרות כתוצאה מהתנקזות של דימום תת עורי, שנוצר במהלך הניתוח.

 

מהם אחוזי ההצלחה של הניתוח?
לפי התיעוד הקיים, אחוזי ההצלחה של קיבוע סקרוספינאלי ותליה אילאוקוקסיגאלית נעים בין 80-90%. עם זאת, קיים סיכוי להישנות הצניחה בעתיד או צניחה של אזור נרתיקי אחר, שבעקבותיה
תצטרכי לעבור ניתוח נוסף.

אילוסטרציה קיבוע סקרוספינאלי

תליה אילאוקוקסיגאית

האם קיימים סיבוכים?
בכל ניתוח קיים סיכון נמוך לסיבוכים. סיבוכים כלליים כתוצאה מכל ניתוח:
בעיות הקשורות בהרדמה - בזכות חומרי הרדמה מודרניים וציוד מעקב אחר סימנים חיוניים, סיבוכים משניים להרדמה נדירים ביותר. ניתן לבצע את הניתוח תחת הרדמה כללית או ספינאלית )אזורית(. טרם הניתוח, תתקיים שיחה עם המרדים/ה לגבי ההרדמה המתאימה ביותר עבורך.
דימום - בניתוחים ווגינאליים, דימום חמור הדורש מתן מוצרי דם נדיר (פחות מ- 1%.)
זיהום לאחר ניתוח - קיים סיכון נמוך לפתח זיהום בנרתיק או באגן, על אף שימוש באנטיביוטיקה מניעתית טרם הניתוח ושמירה על סביבת ניתוח סטרילית. תסמינים כוללים הפרשות נרתיקיות עם ריח רע, חום, כאבים באגן, אי נוחות בטנית. אם מופיעות עלית חום ו/או הפרשות עם ריח רע יש ליצור קשר עם הרופא/ה המטפל/ת.
זיהומים בשלפוחית השתן (ציסטיטיס) - עלולים להופיע ב-6% מהנשים לאחר ניתוח. שכיחים יותר כאשר נעשה שימוש בקתטר שתן. בין התסמינים ניתן למצוא תחושת שריפה או צריבה במתן שתן, תכיפות ולעתים דם בשתן. ניתן לטפל בקלות בציסטיטיס באמצעות אנטיביוטיקה.

סיבוכים מיוחדים לקיבוע סקרוספינאלי/תליה אילאוקוקסיגאלית:
• כאב בעכוז – אחת מתוך עשר נשים שעברו קיבוע סקרוספינאלי תסבול מכאב בעכוז בשבועות הראשונים לאחר הניתוח. הכאב יפחת מעצמו ותוכלי ליטול תרופות משככות כאב על פי הצורך. כמו כן, נפוצות הרגשת צריבה ודקירה רקטלית, אשר נעלמות לאחר קצר למדי.
• עצירות הינה סיבוך נפוץ בטווח הקצר לאחר הניתוח. יש להקפיד על דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים ולשתות באופן מספק, על מנת
להקל. הרופא המטפל עשוי לתת לך מרשם למשלשלים, לשימוש במידת הצורך.
• כאב במהלך יחסי מין – ישנן נשים המפתחות כאב ותחושת אי נוחות בקיום יחסי מין. למרות שנעשה כל מאמץ כדי למנוע זאת, לעיתים הוא בלתי נמנע. חלק מנשים מציינות שיפור בנוחות בזמן קיום יחסי מין.
• במקרים נדירים, פגיעה בשופכן עלולה להתרחש ודורשת תיקון כירורגי.

מתי אוכל לחזור לשגרה?
ניתן לחזור לבצע פעילות גופנית מתונה, כגון הליכות קצרות, תוך חודש מהניתוח. מומלץ לחזור לפעילות הגופנית באופן הדרגתי. מומלץ להימנע מהרמת משקלים כבדים ופעילות גופנית מאומצת למשך לפחות 6 שבועות לאחר הניתוח, על מנת לאפשר לצלקת להחלים כראוי. אם את עובדת, מומלץ לצאת לחופשת מחלה של 4-6 שבועות. משך המנוחה תלוי בסוג העבודה והניתוח שעברת. יש להמתין 6 שבועות לפני קיום יחסי מין. יש נשים שנעזרות בחומר סיכה במהלך קיום יחסי מין כיון שמקל. ניתן לרכוש חומרי סיכה בבתי המרקחת ובסופרים.

קישורים נוספים:

bottom of page